MALAYSIAN HENNA MEHNDI

Kepada yang masih mencari penata hias / pelukis inai istimewa untuk hari bahagia anda, Usah ragu2 menggunakan perkhidmatan saya. Segera hubungi saya di Talian 012 - 342 5768 (Sheema). Charge Upah masih boleh dibincang mengikut Budget anda.

Sunday, January 2, 2011

I am Henna Artist....TQ Allah s.w.t.

Salam semua...Lama dah tak update Blog....For those yang nak tau lebih Details pasal Henna ni... Bole lah Tgk kat Facebook...and for those yang yang xada FB...InsyaALLAH ada kelapangan...Sheema akan upload picture2 Henna yang pernah Sheema hasilkan sebelum ni....tunggu lah...Jangan segan untuk call.... Sheema free je...

So nanti kite jumpa balik eh....

Take care semua...Love u olls~~

Thursday, June 17, 2010

Pakej SheEma MeHNdi

Sheema Mehndi mempunyai 3 Pakej yang boleh di pilih oleh Bakal - bakal Pengantin. Antaranya:-

PAKEJ PUTERI : RM 150.00

*Kedua - dua Belah Tangan
*Kedua - dua Belah Tapak Tangan
*Kedua - dua Belah Permukaan Kaki


PAKEJ BIDADARI : RM 170.00

*Kedua - dua Belah Tangan
*Kedua - dua Belah Tapak Tangan
*Kedua - dua Belah Permukaan Kaki
*Keliling Kedua - dua Belah kaki


PAKEJ PERMAISURI : RM 200.00

*Kedua - dua Belah Tangan
*Kedua - dua Belah Tapak Tangan
*Kedua - dua Belah Permukaan Kaki
*Keliling Kedua - dua Belah kaki
*Inai ke Seluruh Jari Tangan & Kaki (Termasuk Pengantin Lelaki)

Pakej ini lengkap bersama Kos Pengangkutan.

Sebarang Tempahan Segera Hubungi Sheema Mehndi bagi mengelakkan masalah "Fully Booked".

Tuesday, June 15, 2010

Exclusive Design

Pakej Lengkap

Untuk Kaki (termasuk untuk Sekeliling)


Lukisan termasuk Kedua2 Belah Tangan, Tapak Tangan & Jari

Monday, July 13, 2009

1st day in Different Floor Office...

Boring sungguh bile kene keje kat opis lain...BENCI nya aku kene transfer ke Syarikat lain ni...!!!!! Tak tau what actualy the reason of this??? Kenapa kene keje kat opis lain...

Ape sebab aku kaki MengULAR kut?? or maybe aku sgt diperlukan?? WHATEVER laa....!!!

TOTALLY.....Bosan & Benci!!

Bapak Borek Anak Rintik....

MY SON

video

Monday, June 29, 2009

Selamat Hari Bapa....ABAH

Ermmm...aku tau lewat aku bukak cite nie...tapi xpe...hari ni sj masa terluang yang ade... ABAH....abah aku dah kembali ke Rahmatullah 5 Jan 2008 Tahun lalu...setahun 6Bulan sudah berlalu.... ternyata pemergian abah memberi satu impak yang besar kepada ahli keluarga aku.... lagi menyedihkan Hari Lahir abah hampir sama dengan HARI BAPA sedunia....16 JUNE...
Kalau dulu...setiap kali aku dan emak menyediakan KEK hari lahir buat abah...aku selit kan sekali ucapan SELAMAT HARI BAPA kat atas kek...selalunya kek kami buat sendiri... Fav Abah.......KEK OREN buatan emak... walaupun aku xberapa suka...tapi aku xkisah...

ABAH....
Ima rindu kat abah...tatkala menaip coretan ini....mata ima bergelinang teringatkan abah...Bulan Puasa hampir menjelma....teringat-ingat kenangan kite berpuasa bersama... Sikap abah yang suka berbuka bersama-sama anak-anak abah kesemuanya memang sesuatu yang tak kan dapat ima lupakan... dari ima kecil....menjadi remaja hingga lah ima sudah berkahwin...abah tetap nk makan bersama dengan anak2 abah....tapi kini...ima dah ada anak...suasana berbuka puasa bersama ABAH dengan ima dan anak...cucu abah...xdapat direalisasikan....Abah sudah tiada....

Ya Allah kenapa kau mengambil Abah ku yang satu.... Aku amat berdosa besar dengan abahku... Tak sempat aku memohon maaf dengannya... Sangkaan ku...selepas menjalani Pembedahan "By Pass" dulu, abah akan kembali sihat seperti biasa...Jaminan DR...yang menyatakan Abah ibarat mendapat Jantung Baru...hanyalah omong kosong!! Kata DR....95% Berjaya 5% Komplikasi selepas pembedahan.... TIPU semuanya!!

Disaat abah sakit teruk...ima sarat mengandung abah... ima teringin sangat tidur sebelah abah.. tapi apakan daya...di saat itu...ima sudah bersuami...lagi ditambah dengan keadaan ima yang sarat pd ketika itu... pada hari itu...ima,MAK, abg2, kakak & Adik2 xputus2 memanjatkan doa buat abah agar selamat kesemuanya....

Syukur....doa kami abah selamat di dalam pembedahan telah dimakbulkan....TAPI...ianya hanya sementara abah....

Lepas beberapa minggu...ima nampk perubahan abah yang ketara sangat......Jari kaki abah membiru....keras...dan akhirnya reput....Badan abah semakin susut.... masa tu ima dapat jangka...Allah dah beri petunjuk sedikit demi sedikit...bahawa abah akan pergi kepadaNya... Ima jadi tak keruan abah..menangis setiap malam....di saat ima rs gembira...tiba-tiba ima akan menangis bila ima terbayangkan saat-saat abah dan ima ketawa bersama.... Setiap kali majlis kenduri kawen...kalau ade karaoke...kite mesti nyanyi sama kan abah....sampai satu taman umah kite dah kenal kite 2beranak....kalu xde kite...xbest kan abah...hehehe

Sesuatu yang ima xkan lupa...Di hari ima melahirkan Cucu abah....abah kehilangan Jari Kaki....terpaksa dipotong kerana sel jari kaki abah da mati.... Alangkah bahagianya jika abah di sisi ima selepas ima membuka mata dari sedar selepas menjalani pembedahan melahirkan cucu abah....Begitu juga dengan abah kan...Ima tiada disisi abah selepas abah menjalani pembedahan...
Apakan daya ima abah...walau jauh sekali kita...Doa ima sentiasa mengiringi abah....

Beberapa minggu ima melahirkan cucu abah.....Abah pergi jua....Syukur abah sempat melihat cucu abah...anak sulung Ima dan Taufik... Ima masih ingat...Bila abah telefon minta ima segera balik ke KL semasa sedang berpantang di rumah mentua di JOHOR.....Ntah kenapa hati ima masa tu sangat beriya-iya nk balik jumpa abah...sehingga kan ima menangis2 macam budak2 jer... masa 1st time raya di kg suami ima pun ima melalak mcm budak kecik...mcm ni laaa klu xbole berjauhan dengan abah & mak... Rindunye suasana kite gembira sesama keluarga....

Selepas ima berpntg dalam 22hr di kampung suami...Ima balik ke umah Abah.....sebab rindukan abah........risau...Abah sakit....Sayu tgk badan abah yang lesu...KURUS.... xkeruan jadinya....Tapi masa tu tiada siapa menduga...3hb January 2008, kite rmai2 mnyambut hari lahir cucu perempuan sulung abah...Putri Nurshazwaniz....anak Ija....yang ke 6thn..Abah siap joget2 depan kami semua... Abah ckp pd ima kaki mcm dah ok.... Ima senyum dan ketawa melihat gelagat abah.... Cuma kenapa setiap kali mak mnyalinkan lampin pkai buang abah...Abah selalu tanya...."Hitam tak?" Maksud abah pada waktu tu.....Najis abah hitam ke?.... Ima xsanggup dengar soalan tu Abah....seolah-olah abah memberi isyarat abah nk pergi tingglkan kami semua....Ya Allah.... kenapa semua ni berlaku kepada keluarga aku.............

Abah laa tempat mak dan adik2 aku bergantung.... Kenduri Kahwin aku pun abah banyak membantu...sehingga aku sendiri berasa keliru...kenapa Majlis Perkahwinan aku...abah langsung xminta aku bayar semula Wang yang abah aku gunakan untuk majlis gilang gemilang aku dulu.... Sedangkan aku kenal benar sikap abah aku....Dia penah berpesan dulu..."Kalu nk kawen...simpan duit sndiri....Abah xada duit nak tanggung semua..." "Nanti klu pkai duit abah....GANTI balik"...... Dalam diam2 abah tempah dewan....Canopy yang grand...dengan sediakan baju untuk penanggar...semua nya abah buat sendiri...

TERIMA KASIH ABAH.......

Tapi abah.....abah dah tinggalkan ima....belum sempat ima nk balas semua jasa2 abah...Abah pergi jua....Selepas 3hari menyambut Ulangtahun Cucu Sulung Perempuan abah.........Abah telah pergi ke sisi Allah... Disaat abah tenat... Ima di sisi abah....Ima nampk wajah abah pucat...kuning2an.... abah nampk longlai...sedangkan malam sebelum pemergian abah...Abah makn Aiskrim dengan ank bongsu Abah...SHUKRI....rasanya itu la kali pertama abah bergurau dengan shukri bermain TEKA TEKI.....seronok tgk abah dgn adik ms tu....

Ima akui perubahan abah mmg kelihatan...Tanda-tanda Abah hendak meninggalkan kami jelas.... Anak ima menangis2 di waktu abah sedang sesak nafas...Ima hubungi Ambulans....1/2 jam kemudian....Abah di bawa masuk ke Ambulans di temani Lidya...Abah ajak mak...mak xnak...Abah sampai ckp dengan mak"Jom ikut abang pergi"........ Pada mak...mungkin sakit abah ini seperti biasa...Mak dah lali teman abah ke hospital.....Penat katanya...Tidur di kerusi....Mak letih... mak minta adik aku LIDYA teman kan abah.....Ima nampak abah seperti berat hendak melepaskan tangan mak....Apakan daya...pada saat itu...emak xdpat menjangkakan yang abah akan pergi.......Beberapa minit kemudian...Lidya telefon aku kata pada aku........."IMA.....ABAH DAH TAKDE............" teresak2 menangis2...aku cuma menjawab.."Akak dah Tau"....

Aku tahu abah aku sudah tiada walaupun pd waktu itu aku belum dimaklumkan lg...kerna aku dapat melihat kelibat Arwah abah di pintu masuk rumah.... Sekali lalu...Abah berdiri di pintu.... Ya Allah benar katamu.....Setiap yang pergi pasti akan kembali ke Rumahnya....

Abah...Setahun 6bulan sudah berlalu.....pemergian abah seusia anak ima abah.... ima sentiasa mendoakan Abah sentiasa di cucuri rahmat dan berada di sisiNya.... Ima sayangkan abah...dia akhirat nanti...Abah la yang ima cari............

Ima sayang abah....Dari di lahirkan hingga ke akhir zaman.............

AL-FATIHAH

I LOVE U ABAH.......
Allahyarham MOHD RAMDAN BIN CHE EMBI

Thursday, June 18, 2009

Kepuasan yang di cari.......ermmmm....

Aku pening nie....buat mcm nk rak dah.....tapi masih ade yang xkena.... DEE...tlg la weyyyyy... nak aku pedulik kan ajue....nanti nak cari FOLLOWER's pon susah beb...mcmne nak cari kawan2 nie wey....arghhhh!!!! sakit kepala ku......!!! Seharian masa aku abis dok ngadap blog jer nie....Mujur dah pindah 4th Floor...klu yang sebelum nie...depan belakng kiri kanan ade CCTV.....perghhh!!! x hengat!...dah mcm ape dah opis aku nie...
Mujur dah stay opis yang Quite Line Clear jugak....hehehe....
Kekangwan sumer...bantu lah aku yang masih lemah ini...aku masih ingin belajar jadi yang terbaik...cumem yang pasti kepuasan yang aku carik carik nie...masih aku xdapat2 gak! ape niee....???? adoYaiiii............

SARI......SARI........INDIA MARIIIIII...................





mari2....... istimewa dari INDIA.....price xmahal mana pun.... dari RM 80 hingga ke RM 150...



kan dah nak raya nie.....MEH LAA.......kite bergaya sakan dengan baju kurung berkain kan SARI dari INDIA......baru namanya MUAFAKAT kan...?



Kepada yang seperti TERUJA nak membelinya...bole bagitau saya.... Nanti saya akan ke tempat korang sume...YEE HAAA.........!!! RAYA.......RAYA...........RAYA............



BOSAN....Bosan....BOSAN

Bosan? ape yang bosan? entah yeah... semalam aku da bosan biller nama saja marketer kat company aku nie...tp ntah kemana hala tuju yang sebenarnya... bukan aku xbuat keje...tp dengan keadaan dunia sekarang ni...semua orang berlumba-lumba menjadi yang terbaik....idea dari aku untuk buat sesuatu yang memudahkan aku mencari apa yang mereka mau...dipandang remeh...malah makin dia buat syarat yang mcm2...ape nie??? aku yang nk kene cr target...biar aku create cara aku sendiri...!!! BOSAN lah semuanya dipantau dikontrol itu ini....ARRGGGHHHHHH!!!!Paling aku meluat sekali...bile nama bos besar dijual sebagai satu gertakan utk aku dan seorg lagi marketer kesayangan aku...ADAM...dia bestfren a.k.a opismate aku.... xde dia memang aku akan sengal laaa...lagi tahap gaban kebosanan aku ni...tapi xpe...hidup mesti diteruskan... selagi masih mampu tahan..aku keje jerk...demimembantu orang tersayang...kudrat yang tak seberapa ni akan aku gunakan sebaik mungkin... REDHA....!

Wednesday, May 21, 2008

KING of MYLIFE


AisY AmsYar HayQaL